Visar alla 2 resultat

Tandsmycken

Något som vuxit i popularitet under tiderna är tandsmycken. De är populära hos både barn och vuxna då de inte skadar tänderna. Med dessa smycken kan du sätta extra bling på ditt leende.

Tandsmycken finns i ett flertal olika material, motiv och färger. Exempelvis kan du välja kristaller i ett flertal olika färger, ett silvrigt hjärta eller en måne i guld. Oftast kostar det några hundralappar för att sätta fast ett tandsmycke hos tandläkaren, däremot kan även smycket kosta en del beroende på vilket du väljer. Du kan antingen köpa ett smycke och ta med det till tandläkaren eller välja ett smycke på plats. Utbudet varierar dock mellan olika tandvårdskliniker, därav är det rekommenderat att fråga din klinik i förhand.

10-pack Temporärt Tandsmycke Kristall
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 10kr
10kr
14%
10
kr
10-pack Temporärt Tandsmycke Blå Kristall
On Sale
Sale!
%
Off
14
Save 10kr
10kr
14%
10
kr
10-pack Temporärt Tandsmycke Blå Kristall

Hemma eller hos tandläkaren

Om du har bestämt dig för att skaffa ett tandsmycke kan du få hjälp hos din tandvårdsklinik eller så sätter du fast den själv hemma. Självklart ska det då ske med ett lämpligt lim som inte är farligt att ha i munnen. Hos tandläkaren är det en snabb behandling på ungefär 20 minuter. Processen börjar med en lätt slipning av tandytan för att sedan pensla på en mild syra som gör att smycket kan fästa bättre. Därefter limmar tandläkaren smycket på tanden. Vid borttagning vänder du dig återigen till din tandläkare. Även borttagningen av smycket sköter de under en snabb och smärtfri process.

Att tänka på innan

När smycket är på plats och har blivit placerat på ett korrekt sätt kommer det att sitta kvar tills du själv väljer att ta bort det. Smycket kan alltså sitta kvar i flera år. I början kan det dessutom kännas lite annorlunda med ett smycke på tanden. Smycket är dock oftast väldigt tunt så det här bör endast ta någon dag. Du ska rengöra munnen och borsta tänderna på precis samma sätt som innan, alltså behöver du inte förändra dina vanor. För barn som vill ha tandsmycken krävs tillstånd för föräldrar, för unga barn är inte heller lämpliga för den här typen av smycken. De enda nackdelarna med tandsmycken är att limmet kan lossna samt bli missfärgat. Ytan på smyckena kan dessutom slitas, vilket gör att de kan se matta ut efter ett tag.