Datorglasögon med Blåljusfilter

Visar alla 19 resultat

Köp billiga datorglasögon med blåljusfilter

Här hittar du oslipade glasögon i olika modeller som filtrerar bort blått och blåviolett ljus, ett energirikt ljus som alstras i större mängder från t.ex. LED-skärmen i surfplattan eller mobilen och anstränger ögonen.


Vad innebär blåljusfilter?

Ljus är energivågor med olika frekvenser, där lägre frekvenser kan översättas till högre energi. Av alla färger inom det synliga färgspektrat, utgörs den energirikaste delen av blått ljus som går mot blåviolett innan det övergår till ultraviolett, UV-ljus, en färg vi inte längre kan se med ögonen. Ljus med högre energi anstränger våra ögon mer än ljus med lägre energi som då utgörs av den gul-orange-röda delen av färgspektrat. Ju mer vi anstränger våra ögon, ju högre blir risken att vi tidigare utvecklar synförsämringar i form av ålderssynthet, presbyopi.

Varför är det viktigt?

Vi spenderar allt mer tid idag framför olika skärmar, vare sig det är TV:n, datorskärmen, mobilen eller surfplattan. Generellt alstrar dessa blå och blåvioletta färger i mycket högre grad än vår naturliga, skärmfria omgivning. Därför gör du dina ögon en stor tjänst genom att filtrera bort detta högenergiska ljus när du sitter en hel arbetsdag framför datorn på jobbet eller slappnar av en lördagskväll med tre avsnitt på raken av din favoritserie på netflix. Särskilt viktigt att använda blåljusfilter är det innan läggdags, då detta ljus har en stark inverkan på sömnen och påverkar utsöndrandet av melatonin i kroppen på ett sätt som gör det svårare att somna.

Våra datorglasögon

I vårt utbud är samtliga datorglasögon utan styrka och filtrerar bort ljus i den blå och blåvioletta delen av det synliga färgspektrat. De benämns också ofta som blåljusglasögon, eller glasögon med blåljusfilter.Vi valt att fokusera på några av de populäraste modellerna i stilrena färger för att kunna hålla nere priserna, samtidigt som du får välja mellan en klassisk, professionell eller mer avslappnad stil efter eget tycke.