Läsglasögon

Visar 1–20 av 67 resultat

Köp Billiga Läsglasögon

Här hittar du alla möjliga modeller i olika färger och mönster, portabla läsglasögon, runda i retrostil, ovala, cat eye, spetsiga, även självhäftande läsglasögon och två-i-ett modeller som är både läsglasögon och solglasögon på en och samma gång!


Försämrad syn?

Att synen upplevs som försämrad kan vara skrämmande och något man helst inte tänker på, men det behöver inte nödvändigtvis vara någon fara. En sådan försämring kan ske av olika anledningar, men för de allra flesta av oss är det i form av ålderssynthet någon gång efter att ha använt ögonen dagligen i 40 år eller längre. Detta kallas för presbyopi, förenklat kan man beskriva det som att linsen i ögat blir lite stelare och/eller mindre transparent. Ögat kan inte längre växla fokus mellan långt och nära håll. Du får då kanske svårt att läsa mindre texter i tidningar eller böcker, måste hålla telefonen längre från ansiktet för att se det som visas på skärmen ordentligt eller får allt oftare huvudvärk efter att ha suttit länge framför datorn. Om du istället ser bra på nära håll men upplever en försämring på längre avstånd är det våra minusglasögon du ska titta på istället.

Vad kan man göra?

Oftast kan man enkelt lösa detta problem genom linser eller glasögon. Vid större synproblem rekommenderas individuellt framtagna glasögon som är skräddarsydda efter dina behov, men det vanligaste är för många att man använder ett par läsglasögon för att se bättre på nära håll och att man helt enkelt tar av sig dessa i vardagen när man behöver se bättre på lite längre avstånd. En enklare synundersökning hos optikern är en smart investering och inte sällan är det något som erbjuds kostnadsfritt. Det hjälper dig att bättre förstå dina behov och därmed också välja rätt glasögon.

Våra läsglasögon

Hos oss hittar du både snygga och prisvärda läsglasögon i olika modeller och färger. Vi erbjuder trendiga herr och dam glasögon med styrkor från +1.0 till +3.0, vilken styrka just du behöver kan du ta reda på antingen genom en synundersökning hos optiker eller genom att helt enkelt testa ett par olika för att se vilka som känns bäst, något du alltid kan göra gratis i alla butiker som säljer just läsglasögon. Generellt brukar behovet av styrka på läsglasögon gå hand i hand med åldern, är du 40-50 år gammal räcker oftast +1.0, är du över 50 år kan du prova +2.0 och +2.5 när du närmar dig 60 - därefter är det oftast +3.0 som gäller.